"On hyvä kylvää siemeniä, vaikkei tietäisi, mitä niistä kasvaa." Linda Liukas

lauantai 8. huhtikuuta 2017

Taimien kuulumiset

Tähän vuodenaikaan en pääse ulos puutarhamyymälästä ilman, että jotain tarttuu mukaan. Kun näin Terrassa nämä Kniphofian (Soihtulilja) juurakot, niin en voinut olla hymyilemättä, kuva kasveista oli niin eksoottinen ja kesäinen, että ne oli pakko ottaa mukaan. Juurakoissa oli pienet alut vihreää jo näkyvissä, ja kasvu jatkui, kun laitoin juurakot multaan, aikaisen kukinnan toivossa.


Minulla on talvehtinut kellarissa kaksi Prinsessaliljaa, jotka nostin jokin aika sitten sisään. Ne olivat pärjänneet siellä hyvin. Kellarini on pimeä ja kostea ulkokellari, joka pysyy plussan puolella talvisin, joten siellä on hyvä talvettaa pimeässä talvehtivat kasvit.   

 

Samassa kellarissa ovat talvehtineet myös Kalla, sekä pari pientä Dahlian juurakkoa paperipussissa. Paperipussi oli hieman huono ratkaisu, koska kellarissa on niin kosteaa, että paperipussi oli homeessa, mutta juurakot näyttivät selvinneen. Kalla puski jo uutta alkua, Dahlian juurakot näyttivät surkealta, mutta tarkasti katsottuna niissäkin näkyi pieniä alkuja. Otin nämäkin jo sisälle ja laitoin multaan.



Valoisammassa ja lämpimämmässä kellarissa on talvehtinut Minipasuunakukka, näitä minulla oli kaksi, mutta näyttäisi, että vain toinen selvisi talven yli.


Aiemmin koulimani Kosmoskukat ovat lähteneet hyvin kasvuun, tässä tosin huomaa taimimullan ja kukkamullan eron - Kosmoskukat koulin kukkamultaan, kun taimimulta oli lopussa, mietin että onko niillä nyt niin suurta eroa, mutta kukkamullan pinta menee hieman harmaaksi kosteudesta, kun taas taimimullassa ei näy mitään.


Myös omista siemenistä istutetut Samettikukat ovat lähteneet hyvin kasvuun, näitä minulla oli jo viime vuonna ja niiden esikasvatus onnistui loistavasti. Taimet olivat nupulla jo toukokuun lopulla, ja oli mukavaa saada istutettua omia kukkivia taimia puutarhaan heti alkukesästä. Saa nähdä onnistunko tänä vuonna yhtä hyvin näiden kanssa, alku näyttää ainakin lupaavalta. 


Eräs jännittävä siemenpussi, joka tarttui mukaani kaupasta on Viidakkokurkku, jonka siemenet kyvin jokaisen omaan astiaansa, se kun ei ilmeisesti pidä siirtämisestä.   




Ruokahuoneeni alkaa pikkuhiljaa muistuttaa kasvihuonetta, mutta mikäs sen mukavampaa, syömään mahtuu kyllä keittiössäkin. Vielä en ole näiden kanssa pulassa, mutta mietin huvittuneena sitä kun kasveja pitää alkaa ulkoiluttamaan...





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti