"On hyvä kylvää siemeniä, vaikkei tietäisi, mitä niistä kasvaa." Linda Liukas

sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Seuraava kukkija ja lisää tilaa

En muista koska olisi ollut viimeksi näin masentava sää vappuaattona. Ulkona maata peittää valkoinen lumikerros ja ulos katsoessa voisi luulla, että on ennemminkin joulu kuin vappu. Sisällä taimet on jo kasvussaan pitkällä ja Prinsessaliljan jälkeen kukintansa aloitti Kosmoskukka. Kukat on vielä pieniä ja hentoisia, niinkuin tillimäiset varretkin.


Myös Samettikukan taimet on jo pitkällä ja avaa nuppunsa seuraavana. Alla olevista kuvista näkee konkreettisesti, kuinka paljon valon määrä vaikuttaa taimien kehitykseen. Siemenet on kylvetty samaan aikaan, mutta ylemmän kuvan taimet on olleet lähempänä ikkunaa.




Kylvin eilen lisää siemeniä, vuorossa oli Tuoksuherne ja Kääpiösamettikukka. Lisäksi laitoin multaan ostamani Dahlian juurakot. Dahliat on kaunista, isoa, kermanväristä Café au Lait -lajiketta. Pöydät oli jo täynnä aikaisemmin kylvettyjä taimia, joten lisää tilaa piti kehittää jostain. 


Kävin penkomassa vintissä ja löysin sieltä vanhan sohvapöydän, joka oli sopivan kokoinen tarkoitukseen. Pyyhin siitä pölyt pois ja peittelin sanomalehdellä ja taas mahtuu lisää taimia! 


Pöytä on varmaan jostain 70-luvulta, siinä on kaunis selkeä muotokieli, saa nähdä otanko tämän sohvapöydäksi, kun olen siirtänyt taimet ulos. 


Taimet on minulla ruokahuoneessa, jossa on myös ovi ulos parvekkeelle. Jätin tilaa, että ovi mahtuu aukeamaan, sitten kun kelit suosii, voin sitä kautta ulkoiluttaa taimia. Nyt vaan toivotaan, että lumisade lakkaisi ja saataisiin keväisempää ilmettä myös ulos!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti