"On hyvä kylvää siemeniä, vaikkei tietäisi, mitä niistä kasvaa." Linda Liukas

torstai 13. huhtikuuta 2017

Kevät keikkuen tulevi

Täällä on viimeisenä parina aamuna ollut maa valkoisena lumesta. Onneksi sitä on satanut vain sen verran, että iltaan mennessä kaikki on sulanut pois. Ulkona on siis ollut melkoisen talvinen maisema, mutta onneksi sisällä vihertää. 


Samettikukat (omista siemenistä) alkavat olla aika hyvässä vauhdissa, näyttäisi siltä, että saan kukkivia Samettikukkia ulos heti kun säät sallivat. 


Myös Kosmoskukat näyttävät olevan hyvässä kasvuvauhdissa, vaikka hentoisia taimia ovatkin. 


Pari viikkoa sitten istuttamani Kalla on villiintynyt sisällä hurjaan kasvuun. 


Myös vaatimattoman näköiset Dahlian juurakot ovat yllättäneet positiivisesti. 


Kokeilussa ollut inkivääri on alkanut työntää alkua. Tämä on ollut melko hidaskasvuinen, istutin sen jo alkuvuodesta multaan, mutta nyt vasta alkanut näkyä kasvua. Tämä on siis kylvetty ihan kaupan inkiväärin juurakosta. Hauska nähdä, miten suureksi se ehtii kesän aikana kasvaa.

  
Prinsessalilja alkaa olla jo nupulla, tämä on varmaan tämän kevään ensimmäinen kukkija näistä minun pienokaisista. 


Kesäpäivänhatut (omista siemenistä) koulin viime viikonloppuna näihin käteviin orvokkiastioihin, niissä on kantokahvatkin valmiina ulkoilutusta varten.  


Viimeisin kylvöni Hopeavillakko on tehnyt paljon pienenpieniä taimia, saa nähdä miten näiden kouliminen onnistuu. Samaan aikaan kylvämäni Keijunmekko ei ole vielä noussut mullasta. Jokin epäonni minulla on noiden köynnöstävien kasvien kanssa. Alkuvuodesta kylvämäni Kärsimyskukka ei ole vieläkään noussut mullasta ja nyt tuo Keijunmekkokin näyttää aika huonolta. Onneksi sain tänään sukulaiseltani Mustasilmäsusannaa, joka oli jo hyvässä kasvuvauhdissa, jos sen kanssa onnistuisin. Sain myös Maljaköynnöksen pistokkaita, joten ehkä minulla on vielä toivoa saada pihalle kesäksi myös köynnöstäviä kukkia.   


Rentouttavaa pääsiäisen aikaa! Jos vaikka pääsisi pihalle jo vähän kuopsuttamaan ja siistimään kukkapenkkejä talven jäljiltä. 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti