"On hyvä kylvää siemeniä, vaikkei tietäisi, mitä niistä kasvaa." Linda Liukas

maanantai 17. huhtikuuta 2017

Kevään ensimmäinen kukkija

Pääsiäisen sää on ollut kylmä ja puutarhatyöt jäivät odotettua vähäisemmäksi, en uskaltanut haravoida kukkapenkeistä niitä suojaavia lehtiä vielä, kun yöllä pakkasta oli yli viisi astetta. Terassin narsissit, orvokit ja krookus riippuivat onnettoman näköisinä pakkasaamujen jäljiltä.

Siskoni luona leikattiin alas Terijoen salava, jonka suorista oksista tein kaksi kukkatukea kesän köynnöskasveja varten. Punominen oli mukavaa puuhaa, ensimmäistä kertaa olin asialla, mutta ihan hyvät tuista tuli, vaikka oksat olivat hieman liian lyhyitä tukevan rakenteen aikaansaamiseen. Sisällä koleaan säähän piristystä toi kevään ensimmäisenä kukinnan aloittanut Prinsessalilja.  


Minulla on näitä kaksi, tämän ensimmäisenä kukkaan ehtineen ostin viime kesänä, vielä nupullaan olevan sain sukulaiseltani ja se on talvehtinut jo aiemmin. Talvetin Prinsessaliljat pimeässä kellarissa ja nostin ne sisään noin kuukausi sitten. 


Näissä on molemmissa kauniit vaalenpunaiset kukat, terälehtien pilkulliset kuviot tekevät niistä eksottisen näköiset. Prinsessaliljat kukkivat koko kesän ja ovat melko helppohoitoisia. 


Tässä vanhempi Prinsessaliljani, joka sekin aukaisee kohta nuppunsa. Myös Samettikukan ja Kosmoskukan taimissa voi nähdä pienenpieniä nuppuja, katsotaan kumpi ehtii kukkaan seuraavaksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti