"On hyvä kylvää siemeniä, vaikkei tietäisi, mitä niistä kasvaa." Linda Liukas

tiistai 28. helmikuuta 2017

Kevätkylvöjä

Viikonloppuna se vihdoin koitti! Kauan odotettujen kevätkylvöjen aika. Valitsin siemenpusseista ne, joissa kylvöaikana oli maaliskuu. 

Olin jo aiemmin kylvänyt Koristehirssin (Frosted Explosion), jonka taimet oli nyt koulinnassa. Istututin hontelot pienet taimenalut turveruukkuihin, varsi multaan upotettuna, jos ne siitä vähän voimistuisi.  


Kylvössä minulla oli Kärsimyskukka, Kosmoskukka (Purity), Tomaatti (Andine Cornue), sekä Koristeruoho (Pony Tails). 


Itse viime kesänä keräämistäni siemenistä nyt kylvin samettiruusua, sekä kesäpäivänhattua.

 
 
Samettiruusu
Kesäpäivänhattu


Laitoin siemeniä reilusti, kun en tiennyt kuinka hyvin itävät, ensimmäistä kertaa viime kesänä keräsin siemeniä, niin en tiedä kuinka hyvin onnistuin poimimaan kypsät kukinnot.  Peitin siemenet ohuella multakerroksella.

Pelargonit ennen leikkausta

Aika kaljujahan näistä tuli, mutta saa nähdä.

 
Pelargonin pistokkaat istutin suoraan multaan, vinkiksi sain, että pistokkaan leikkauskohta kannattaa kastaa tuhkaan ennen multaan laittoa, joten näin toimin.


Kesäbegonia on minulla talvehtinut ikkunalla amppelissa ja se oli päässyt venähtämään pituutta, joten otin siitä myös pistokkaita. 


 
Laitoin pistokkaat suoraan multaan ja läpinäkyvän muovipussin päälle siksi aikaa, että juurtuvat. 


Tässä on kaikki vauvat ruokahuoneen pöydällä nauttimassa valosta. Taustalla pussilla peitettynä inkiväärikokeilu, vielä ei ole lähtenyt kasvamaan, jännityksellä odotan, alkaako sieltä mitään kasvaa. Osa kylvöistä on tässä ruokahuoneessa, se on talon valoisin huone varustettuna isolla ikkunalla. Osan laitoin keittiöön, kasvilampun alle. Tein lauantaina kylvöt ja jo tänään (tiistaina) huomasin ilokseni, että kosmoskukassa ja samettiruusussa näkyy jo vihreää alkua! Hyvältä siis vaikuttaa.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti