"On hyvä kylvää siemeniä, vaikkei tietäisi, mitä niistä kasvaa." Linda Liukas

tiistai 21. helmikuuta 2017

Avokadon kasvatus

Muutamissa blogeissa olen tämän nähnyt toimivan ja äitini kasvatti myös viime kesänä, joten päätin kokeilla, nimittäin avokadon kasvatusta. Valmis avokadopuu on mielestäni hauskan näköinen kasvi ja kun noita avokadoja tulee syötyä niin siemeniä löytyy.


Lähtökohtana siis ihan kaupan avokadot, joista poistin siemenet ja pesin ne. Niiden käsketään antaa kuivahtaa, jolloin kuoren saa poistettua, mutta itse en tätä vaihetta tehnyt. Pesin siemenet ja laitoin ne veteen. Toisesta siemenestä kuori tosin lähti myöhemmin. Työnsin siemeneen kolme grillitikun pätkää, jotka pitävät siemenen osittain pinnan yläpuolella. Alapuolelle siis tulee tasaisempi pää siemenestä.


Muutaman viikon jälkeen toisessa siemenessä näkyy jo juuri ja siemen on halki.



Toisessa siemenessä ei näy vielä mitään elonmerkkejä, jätin sen veteen vielä.


Istutin juurellisen siemenen multaan, niin saa sitten jo ravinteita. Vettä avokadot kaipaavat kuulemma runsaasti ja kasvattavat nopeasti ruukun täyteen juuria. Sijoitin avokadon keittiön ikkunalle, jossa sen kasvua voi seurata. Pienen pieni alku näkyy haljenneen siemenen sisällä, mutta sitä en onnistunut kuviin saamaan. Jännitävää odotella, miten avokadopuu lähtee tästä kasvamaan. Ihan kun pienenä, kun laitettiin appelsiinin siemeniä kukkapurkkiin ja katsottiin, mitä siitä tulee. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti