"On hyvä kylvää siemeniä, vaikkei tietäisi, mitä niistä kasvaa." Linda Liukas

maanantai 20. maaliskuuta 2017

Kevätkylvöjen kuulumisia

Ajattelin päivittää kevätkylvöjeni kuulumisia. Kolmisen viikkoa sitten istutin toisen satsin tämän kevään siemenpussukoista. Kaikki siemenet lähtivät itämään hyvin, lukuunottamatta kärsimyskukkaa, jossa ei näy ollenkaan vihreää. 



Kosmoskukka venähti nopeasti pitkävartiseksi. Kieputin vartta mullan sisään kouliessani, niin sain taimista tukevampia. Istutusastioina toimii pakasterasiat, jotka olen kerännyt koreihin, joilla niitä on helppo nostaa ulkoilemaan sitten aikanaan. Umpinaisessa astiassa pitää varoa, ettei kastele taimia liikaa, kun liika vesi ei pääse valumaan ulos astiasta. 


Itse kerätyistä siemenistä kylvetyt samettikukat itivät hyvin. 


Kesäpäivänhatut eivät itäneet kovin hyvin. Nämä oli myös itse kerätyistä siemenistä kylvetty, eikä minulla ollut syksyllä hajuakaan missä vaiheessa siemenet pitää kerätä tai minkä näköisistä kukinnoista ne kannattaa ottaa. Joten siihen nähden ihan hyvä lopputulos! 



Eniten itseäni yllätti kuinka vaikeaa on kasvattaa heinää! Koristehirssi ja koristeruoho ovat kaikki kitukasvuisimmat taimeni :D


Tomaatintaimet lähtivät hyvin kasvuun. Pussissa luki, että siinä on siemenet 2-3 taimeen, mutta viisi taimea niistä tuli. 

  
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti